4 kerken, samen 1 gemeente

AvonddienstSpecial

AvonddienstSpecial

Het thema van deze Special is: 'Verbonden door het geloof?'

In deze speciale avonddienst met Martijn van Kogelenberg in de Uniekerk kunt u luisteren naar liederen van Fons Jansen en Johnny Cash.

Over zijn passie en zijn programma’s zegt Martijn van Kogelenberg het volgende:

“Muziek is iets dat eigenlijk mijn leven lang al bij mij hoort. In het bijzonder heb ik mij geïnteresseerd voor het Nederlandse cabaret/kleinkunst enerzijds – met name het wat oudere genre - en de maatschappelijk betrokken singer-songwriter anderzijds. Ik heb veel geluisterd naar Wim Sonneveld, Toon Hermans, Wim Kan, Fons Jansen, Don Quishocking, Kabaret Ivo de Wijs, Drs P, Jules de Corte enzovoorts. Daarnaast ben ik een liefhebber van bijvoorbeeld Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Georges Brassens, Reinhard Mey en Ede Staal. Vanaf mijn studietijd ben ik gitaar gaan spelen en gaan zingen – in het begin vooral Russische liedjes van Bulat Okudzhava, dat doe ik nog steeds graag, mijn laatste actieve overblijfsel van mijn studie Ruslandkunde. Vanaf ongeveer 2010 heb ik jaarlijks voor een Kring Kunst en Spiritualiteit van de Vereniging Vrijzinnige Protestanten Leiden/Oegstgeest muzikale programma’s gemaakt: van Franse chansons tot protestsongs. Ik heb daarbij steeds ook iets verteld over de componist/zanger en soms ook iets over de thematiek en de onderlinge samenhang van de nummers. Het lijkt mij leuk de programma’s die ik tot nu toe gemaakt heb, al dan niet gecombineerd, ook elders ten gehore te mogen brengen.”

Martijn van Kogelenberg (37) woont met zijn vrouw en twee zoons in Leiden. In het dagelijks leven is hij werkzaam als docent en onderzoeker op het terrein van het privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.

Uniekerk, Langestraat 181 van 19.00-20.30 uur