4 kerken, samen 1 gemeente

De kunst van het ongelukkig zijn

De kunst van het ongelukkig zijn

De avond met Dirk de Wachter is verzet van 24 maart naar 26 mei 2021.

Het zal een digitale uitzending worden met de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.
Kaartjes zijn nog te bestellen tot en met 19 mei 2021 via https://www.ticketkantoor.nl/shop/dewachter

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. Het onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft is moeilijk. Hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op “likes” of online populariteit. Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met de ups en de downs van het leven? En wat betekent dat eigenlijk precies, “gelukkig zijn”?

De Vlaamse hoogleraar Dirk de Wachter, psychiater in Leuven is bereid gevonden om zijn denkbeelden te komen delen. Hij wil ons uitleggen wat hij bedoelt, als hij zegt dat onze westerse samenleving ‘voldoet aan alle negen criteria van borderline’ en nog veel meer.Heeft u al een kaartje dan is dat nog geldig en krijgt u de gegevens voor het digitaal bijwonen van de bijeenkomst enkele dagen van te voren toegestuurd.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse gemeenten in ’s-Gravenzande, Monster en Naaldwijk