4 kerken, samen 1 gemeente

Het verhaal van Esther

Het verhaal van Esther

Kort na het Poerimfeest vertelt Pauline Seebregts het verhaal van Esther.

Toen het meisje geboren werd noemden haar ouders haar Hadassa. Wat betekent: bloeiende Mirthestruik. Tot de dag dat haar oom Mordechai haar het advies gaf om zich voortaan nietmeer Hadassa te noemen maar Esther. ‘Voor haar eigen veiligheid’. Die dag zou haar leven veranderen.

Deze eigentijdse voorstelling is geïnspireerd op het bijbelboek Esther, het enige bijbelboek waarin de naam van God niet voorkomt. Als God in dit verhaal aan het werk is dan is het in het verborgene. En dat is precies wat de naam Esther betekent; Ik ben verborgen. Wie was ze als ze verborgen bleef? En wie zou ze zijn als ze tevoorschijn kwam? Raken deze vragen niet ook aan de wereld van vandaag? Misschien vraagt deze turbulente tijd ook om mensen die bereid en in staat zijn om hun hart te openen en hun licht durven tonen.

Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster. Zij is uitgeroepen tot Vertelambassadeur 2017 en heeft een warme, expressieve manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer.

Op zondagmiddag 24 maart bent u om 14.30 uur welkom in de Uniekerk, Langestraat 181 om naar dit boeiende verhaal te komen luisteren.

Zie de poster: Vertelvoorstelling