4 kerken, samen 1 gemeente

Klimaat en rentmeesterschap!

Klimaat en rentmeesterschap!

Wat is er aan de hand met het weer? Neem de extreme temperaturen in Amerika en Canada. Of denk aan de verwoestende overstromingen in Duitsland, België en Limburg.

Zijn dit incidenten of verandert het weer structureel? Wereldwijd zien we de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het klimaat lijkt op hol en het is inmiddels de vraag of we deze ontwikkeling nog kunnen stoppen. Samen met Reinier van den Berg denken we na over deze vraag. Volgens Reinier leven we in een wereld van grote bedreigingen, maar ook van grote kansen. Hij is ervan overtuigd dat een radicale aanpak vanuit het bedrijfsleven, de kerk en het onderwijs de klimaatklok wel degelijk kan terugdraaien.

Deze avond wordt georganiseerd door de taakgroepen van 's-Gravenzande, Monster en Naaldwijk en wordt gehouden in De Hoeksteen, Burg. Kampschoerstraat 25, Monster

Reinier van den Berg is meteoroloog en weerman, landelijk bekend door het tv-programma RTL weer. Rentmeesterschap en duurzaamheid zijn voor hem bepalend in de discussie over klimaatverandering.