4 kerken, samen 1 gemeente

Open Kerk, neem elkaar mee

Open Kerk, neem elkaar mee

Elke donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur bent u welkom in de open kerk.

We kregen signalen dat sommige mensen de drempel te hoog vinden om er alleen heen te gaan. Laten we om ons heen kijken om te ontdekken of we iemand kunnen meenemen.

Samen naar een onbekende bijeenkomst gaan verlaagt de drempel. We kunnen er gezelligheid, een luisterend oor, aandacht en muziek verwachten.

We zoeken naar de combinatie met verstilling, het aansteken van licht en gebed. Dat blijft nog even zoeken, maar de eerste lichten zijn aangestoken bij de gedachteniswand.

De kerk kan op vele wijzen open gaan. Open naar buiten, naar boven en naar elkaar, welkom dus in de Noorderkerk op donderdagmorgen.

De Boekenkast

Een onderdeel van de Open Kerk is de boekenkast.

Mocht u Christelijke leesboeken, Bijbelse dagboeken, boeken over de reizen door de Bijbel heen over hebben dan kunt u die brengen op de donderdagochtenden tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Er is dan iemand in de Noorderkerk aanwezig om ze in ontvangst te nemen. Ook grootletterboeken zijn welkom. Het is de bedoeling dat de inhoud van de boeken verantwoord is.

U kunt dan ook direct een boek uitzoeken of ruilen. Er hoeft niets geregistreerd te worden.

Tijdens uw bezoek is een kopje koffie drinken en een praatje maken ook mogelijk. Gewoon in de kerk zitten of even een kaarsje aansteken kan natuurlijk ook. De deur is voor iedereen open, Welkom!

Heeft u nog vragen? Of wilt u dat ik een boek bij u ophaal omdat u niet mobiel bent? Bel dan naar 06-23956409.  Maar liever nog een mailtje naar a.v.alphen@outlook.com