4 kerken, samen 1 gemeente

Theatervoorstelling

Theatervoorstelling

Het verhaal van Izaäk en Rebecca opnieuw verteld in de voorstelling 'Een stem van zand en sterren'.

Ik loop naar nieuw land
Handen vol sterren en scherven neem ik mee
Ik loop naar nieuw land   
Met een hart vol hoop en heimwee

Izaäk en Rebekka zijn oud. Elke ochtend begint met aankleden. Flarden van herinneringen en emoties komen bij Izaäk op en Rebekka rijgt ze tot het verhaal van hun leven. Ze vertelt hem over zijn geboorte, het offer, haar eigen kindertijd, hun eerste ontmoeting en natuurlijk over hun zonen. Het vertellen werkt als het opmaken van een balans. Tussen eenheid en tweestrijd, verwarring en geluk, proberen ze de stem van God te verstaan en zoeken ze naar de zin en onzin van hun leven.

In een voorstelling met vertelling, liedjes, muziek en spel laten David Gast en Joyce Schoon, Izaäk en Rebekka tot leven komen en worden hun vragen en emoties herkenbaar voor mensen van nu.

Zeg me dat het goed komt
Dat de zon weer op zal gaan
Dat de appelboom zal bloeien
De wijnstok áán zal slaan

Van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen op donderdag 16 november om 20.00 uur in de Uniekerk, Langestraat 181, ’s-Gravenzande. Inloop vanaf 19.30 uur.

De voorstelling is financieel mede mogelijk gemaakt door het landelijke project Vrijzinnig Perspectief. Er wordt in de tegemoetkoming van de verdere onkosten na afloop een vrije gift gevraagd.