4 kerken, samen 1 gemeente

Week van Gebed

Week van Gebed

RECHT DOOR ZEE

Vrijheid van slavernij op de agenda van de Week van Gebed
Tijdens de Week van Gebed in 2018 staat de tekst centraal uit het lied van Mozes in Exodus 15:
“Uw rechterhand, HEER, ontzagwekkend in kracht” Exodus 15 vers 6a

God leidde het volk Israël recht door zee. Hij deed daarmee het volk recht dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. Israël werd bevrijd uit jarenlange slavernij. En hoe! Geen mens hield voor mogelijk dat de zee zou splijten, maar God maakte een krachtig gebaar. Het was genoeg geweest. God schakelde de vijand uit.

Tegenwoordig zijn er nieuwe bedreigingen die mensen in slavernijbrengen. De menselijk waardigheid, geschapen naar het beeld van God, is opnieuw in gevaar. Persoonlijke misstappen en sociaal onrecht

tasten de menselijke waardigheid aan. Het ontbreekt de wereld te vaak aan rechtvaardigheid en inlevingsvermogen. Armoede, geweld, onrechtvaardigheid, drugsverslaving en pornografie bezorgen mensenveel pijn, verdriet en angst. De rechterhand van God, die het volk Israël uit de slavernij haalde, gaf hoop en moed aan de Israëlieten. Zo geeft God nu hoop aan de christenen van vandaag.

Tijdens de Week van Gebed bidden we voor deze onderwerpen. Zodat meer mensen zullen erkennen: Gods rechterhand is ontzagwekkend in kracht. Kerken in vele plaatsen organiseren gebedsavonden en ook jij kunt meedoen.

Week van gebed

In ’s-Gravenzande wordt vanuit de Raad van Kerken invulling gegeven aan de Week van Gebed door van maandag 22 januari t/m donderdag 25 januari elke avond een gebedssamenkomst te houden in één van de kerken. De aanvang is 20.00 uur en de samenkomsten duren ongeveer één uur.

Maandag Dorpskerk, Langestraat 34
Dinsdag Het kruispunt, Van Lennepstraat 36
Woensdag Noorderkerk, Langestraat 130
Donderdag De Aar, Sand Ambachtstraat 76
Vrijdag/zaterdag "De Brug", kon Julianaweg 61  24 uurs gebed

Meer informatie over de week van gebed is ook te vinden op www.weekvangebed.nl