Hervormde wijkgemeente Dorpskerk

Betrokken, Open, Gedegen, Onderweg

Integratie Dorpskerk - Nieuwe Kerk

Vanaf 15 september 2019 is de Nieuwe Kerk gesloten en zijn de kerkgangers van deze kerk welkom in de Dorpskerk. Om alles goed te laten verlopen is er een integratiecommissie opgesteld. Deze commissie blijft voorlopig bestaan om, als er vragen of problemen zijn met de integratie, deze te bespreken en eventueel op te lossen.

Contact:

Meer informatie over de commissieleden en contact vindt u hier.


Laatste nieuws:

[13-09-2019]: Afgelopen weken is er afscheid genomen van de zo vertrouwde Nieuwe Kerk. Een bedankmiddag op zaterdagmiddag 31 augustus waarbij zo'n 70 (oud) gemeenteleden aanwezig waren en waar een ieder werd bedankt voor de mooie jaren gemeente zijn in de Nieuwe Kerk. En zondag 8 september de laatste dienst. Een mooie dienst waarin bemoedigende woorden zijn gesproken en waarin de hoop uitgesproken is dat een ieder zijn/haar weg mag vinden naar de Dorpskerk. En een dienst waarin ambtsdragers afscheid namen en werden bedankt die zich vele jaren ingezet hebben voor de gemeente.

Als laatste lied zongen we:

Gezang 913 vers 1, 2, 3 en 4

Wat de toekomst brengen moge,
mij geleidt des Heren hand;
moedig sla ik dus de ogen
naar het onbekende land.
Leer mij volgen zonder vragen;
Vader, wat Gij doet is goed!
Leer mij slechts het heden dragen
met een rustig, kalme moed!

Aan het einde van de dienst werd de paaskaars brandend de kerk uitgedragen. Deze kaars zal komende zondag brandend de Dorpskerk ingedragen worden en zal daar tot Pasen blijven staan. 

En nu is het komende zondag (15-09-2019) zover dat we met elkaar als 1 wijkgemeente starten in de Dorpskerk. Voor degene die de Dorpskerk al lang bezoeken een verandering.  Voor ieder die vele jaren in de Nieuwe Kerk 'gekerkt' heeft een grote stap. Wij, als integratiecommissie, hopen van harte dat het snel vertrouwd mag voelen voor ons allemaal!

We willen u laten weten dat de integratiecommissie voorlopig aanblijft.

Heeft u vragen of zorgen wat betreft sluiting Nieuwe Kerk dan kunt u mailen of 1 van ons aanspreken.

De integratiecommissie:
Jacqueline Rolfes, Corine Bongaards, Bert Noordam, Peter 't Hart, Linda van der Meer, Marjan de Kwaadsteniet, Karin Valstar, samenkerkzijn@outlook.com

[02-07-2019]: Van combiwijkgemeente naar één gemeente, lees hier meer.

[14-12-2018]: Zondag 8 september 2019 zal de laatste dienst gehouden worden in de Nieuwe Kerk. Op 15 september 2019 zal de eerste gezamenlijke dienst in de Dorpskerk gehouden worden.

Om de integratie goed te laten verlopen is een (herziene) opdracht voor deze commissie opgesteld waaraan zij de komende tijd gaan werken.

[18-02-2018]: Klik hier voor de volgende stappen integratie Dorpskerk/Nieuwe Kerk.