NoorderBrug

Samen Loven, Leren, Liefhebben

Kerkdienst Noorderkerk / Kerkomroep

Kerkdienst Noorderkerk / Kerkomroep

Elke zondagmorgen is er om 9.30 uur kerkdienst in de Noorderkerk .

Om de kerkdiensten thuis te kunnen beluisteren klikt u op de onderstaande link

Kerkdienst Noorderkerk

Op deze website kunt u ook de kerkdiensten achteraf vanuit het archief beluisteren en/of downloaden.

 

 

Zondag 25 augustus 

Het is alweer de tiende zondag van de zomer! De vakantie komt nu voor velen langzaam maar zeker tot een einde. We staan weer op het punt om onze biezen op te pakken en dóór te gaan! Maar waarheen dan doorgaan?

Zondag bezinnen we ons hierover? Het Preekrooster geeft Jes. 30:15-21 en Luk. 13:22-30 aan als richtlijn. Misschien leuk om even deze teksten te lezen voor aanstaande zondag?!

En dan komen er zo maar een boel vragen naar voren. Het is namelijk zo dat in deze teksten een paar ‘bekende’ uitspraken naar voren komen. ‘Heer, zijn er maar weinigen die worden gered?’ komt als prangende vraag zo maar langs. Met ook de conclusie: ‘… er zijn laatsten die de eersten zullen zijn, en er zijn eersten die de laatsten zullen zijn.’ Inderdaad, genoeg prikkelende thema’s.

Laat u zondag meesleuren door de ‘kracht’ van het Woord dat in onze woorden vertaald mag worden. Wat een bijzondere bijeenkomst is een kerkdienst dan niet.

We leren de spanningsvelden tussen de polen: Gered-Gereed; Behouden door – Behoren bij én het verschil tussen Juichen – Jagen kennen. En u dacht dat de kermis met al haar attracties al lang voorbij was? Kom naar de kerk en laat u verrassen.

Henk Zeeman vdm

 

Zondag morgen 21 juli was de gezamenlijke braderiedienst op het Marktplein.

foto's onder zijn gemaakt op 14 en7 juli.