4 kerken, samen 1 gemeente

Actie Kerkbalans 2020

Actie Kerkbalans 2020

Kerkbalans staat in de lange traditie van de Kerk om haar leden te vragen om steun.

Deze actie betekent dat we als kerkleden op basis van onze gelovige betrokkenheid ook materieel mogen bijdragen aan de gemeenschap van de Kerk als instrument van de Heer in onze wereld.

Om het geloof te delen is de kerk een plek bij uitstek. In het gebouw mogen we de eredienst met elkaar vieren. In de zalen wordt nog veel meer georganiseerd waarbij wij samenkomen. Een gespreksgroep, een ouderenmiddag, de bijbelkringen, de gebedsgroep, de koffie na de dienst, de cursussen van Vorming & Toerusting, als deelnemer aan Celebrate Recovery, bij het jeugd- en jongerenwerk met Promiseland, DNR Youth, omzien naar elkaar middels het pastoraat, bij de singlesgroep… en nog veel meer.

Ook het onderhoud van de kerk wordt hiervan betaald en bijvoorbeeld de aanschaf van camera’s om diensten in beeld te kunnen brengen. Via internet kan zo iedereen verbonden zijn met onze kerkdiensten. Uw steun is van belang om dit te behouden en te laten groeien. Ziet u ook hoe belangrijk de kerk is voor mensen van binnen en buiten de wijkgemeente?

We hebben een Kerk om geloof te delen. Het is bekend wanneer mensen terecht komen op een “Kruispunt in het leven” men zich sterker richt tot het geloof dan wanneer de normale dagelijkse beslommeringen alle aandacht opeisen. Te denken valt aan geboorte, doop, belijdenis, huwelijk, ziekte en het overlijden van een dierbare.

Verder zullen gemeenteleden worden ingeschakeld om de kerk op een zo goed mogelijke manier te laten functioneren. Hierbij moet vooral worden gedacht aan het organiseren van de Bazaar, zorgen voor organisten, de website, Kerstkaart, Verjaardagskaart, etc.

We hebben elkaar altijd nodig in goede en minder goede tijden maar vooral in tijden waarin er even iets meer van elkaar verlangd wordt. De kerk om geloof, kennis en inzet te delen met elkaar en voor elkaar.