4 kerken, samen 1 gemeente

Bonhoeffer75

Bonhoeffer75

Wie kan zich het nog het project Expressief Pasen herinneren? In het winterseizoen 2015-2016 zijn velen de uitdaging aangegaan met het maken van een werkstuk en hebben genoten van de expositie. Na vier jaar komt er weer een gezamenlijk expressief project aan. Het is opgezet door de protestantse gemeente in ’s-Gravenzande.

Eraan deelnemen is één en al bezig zijn met een thema. Het is nadenken, overwegen en experimenteren. Doen door te schilderen, beeldhouwen of fotograferen.

Werken met keramiek, textiel, leer of glas. Uiteindelijk zullen deze en andere inspirerende activiteiten leiden tot een verrassende expositie in de veertigdagentijd in de Uniekerk in 2020.
Het thema voor dit nieuw expressief project is het leven en werk van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. In het voorjaar van 2020 is het 75 jaar geleden dat hij enkele dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd geëxecuteerd. Hij heeft meegewerkt aan een aanslag op Hitler. In gevangenschap schreef hij gebeden en gedichten die vele mensen nog altijd inspireren. Zijn veelzijdigheid is de bron van de inspiratie die wij ook in ’s-Gravenzande proberen naar boven te halen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of wil je je al daadwerkelijk aanmelden, stuur dan een email naar de projectcoördinator Waling van Straalen: waling.van.straalen@caiway.nl , voor vragen: 06 20851468.