4 kerken, samen 1 gemeente

Contactmiddag 20-02-2018 in de Dorpskerk

Contactmiddag 20-02-2018 in de Dorpskerk

Impressie van de contactmiddag gehouden op 20-02-2018 in de Dorpskerk

Wat een prachtige middag hebben we met elkaar gehad in de Dorpskerk. Het thema van de middag was: "De Heer is mijn Herder".

Ds. de Kwaadsteniet hield er een meditatie over.

De Heer, de Goede Herder leidt ons leven door soms onbegaanbare en ontoegankelijke wegen. Hij brengt ons naar grazige weiden, Hij weet de weg en heeft ons lief tot het uiterste. Hij gaf Zichzelf en daar leven we van.


Cor van der Meer had rond dit thema een prachtige solo voor ons op de piano.

Na een korte pauze hoorden we het verhaal van Schaapherder Lex Thoen.

Wat hem er toe bracht om herder te worden. Vanuit angst, vervolgens hoop en dankbaarheid, het verlangen naar stilte en rust.

Met passie vertelt hij over zijn hond, die hij bij zich had, over de speciale band die zij hebben en hoe zij samen 400 schapen hoeden. Hoe de herder scherp de omgeving in de gaten houdt om te zien of er ergens gevaar dreigt. Echt bijzonder hoe de hond maar een enkel teken van de herder nodig heeft om een hele kudde in beweging te brengen, stil te laten staan of te laten grazen. We hoorden van bijzondere ontmoetingen, mooie, hoopvolle en emotionele verhalen. Hij had nog wel uren door kunnen gaan. Deze herder die alle tijd heeft om te luisteren, naar de verhalen van voorbijgangers, mensen die "zomaar" op zijn pad komen, het deed me zo denken aan de Goede Herder waar we het eerder deze middag over hoorden, onze Heere Jezus, Hij heeft ook alle tijd om naar ons te luisteren. Dag en nacht houdt Hij ons in het oog en wat gaat daar een rust en kracht vanuit.

Het was fijn om deze bijzondere schaapherder in ons midden te hebben en hem met zoveel liefde en passie over zijn herdersleven te horen vertellen.

Er volgde een gezellige pauze, en vervolgens een verrassende maaltijd, namelijk een heerlijk patatje met kroket en een ijsje toe. Daar werd zichtbaar van genoten.

 

Ds. Verweij sloot de middag af met dankgebed en na het zingen van het lied Goede herder als wij slapen, ging iedereen weer huiswaarts.

We mogen dankbaar terug zien op een hele mooie middag.