4 kerken, samen 1 gemeente

Expositie Noorderkerk

Expositie Noorderkerk

Exposant: Waling van Straalen

Tot begin januari 2020 is er in de Noorderkerk, Langestraat 130 in ’s-Gravenzande, een speciale expositie van schilderijen in acryl van Waling van Straalen te zien.

Na de vorige serie ‘Parkgezichten’, heeft Waling eerst een jaar de tijd genomen de lijnen uit te zetten voor zijn nieuwe serie ‘Kindgezichten’. Het is een vervolg op zijn zee- en parkgezichten geworden. De dynamiek van het water en de gelaagdheid in het bladerdek is terug te vinden in de gezichten van het kind. Hij kiest voor beweging en kleur. Het kind is energiek en creatief. Niet de gelijkenis telt. Wel de emotie en het karakter.

In het startweekend op zondag 15 september heeft Waling in de Noorderkerk zijn nieuwe serie gepresenteerd. Daarbij heeft hij naast zijn ‘Kindgezichten’ ook gesproken over tien jaar (kunst)exposities in de Noorderkerk en samen aan de slag gaan voor de nieuwe expositie Bonhoeffer75. Zowel de presentatie van Waling als informatie over Bonhoeffer75 zijn resp. terug te vinden via onderstaande twee links en op deze site onder ‘nieuws’.

Presentatie over Kindgezichten

Informatie over bonhoeffer75 project