4 kerken, samen 1 gemeente

Vacatures Jeugdwerkers

Vacatures Jeugdwerkers

De Protestantse Gemeente ’s-Gravenzande is op zoek naar

TWEE JEUGDWERKERS

(elk 14 uur per week)

De gemeente bestaat uit vier wijkgemeenten met elk een eigen identiteit. Ter ondersteuning en verdere ontwikkeling van het wijkgebonden en gezamenlijke jeugdwerk, zoekt de gemeente twee enthousiaste en ondernemende jeugdwerkers die samen een team gaan vormen.

Eén jeugdwerker zal zich in het bijzonder richten op de wijkgemeenten NoorderBrug en Dorpskerk-Nieuwe Kerk. Dit zijn wijkgemeenten met een open en veelkleurig karakter resp. confessionele identiteit.

Na een bezinning op het jeugdwerk, wordt gewerkt aan een nieuwe structuur voor het jeugdwerk in deze wijkgemeenten. Activiteiten op het gebied van leren en vieren met de jeugd worden binnen de wijken verankerd. Op het gebied van dienen en ontmoeten worden meer gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De jeugdwerker heeft als taak om dit proces samen met de vrijwilligers te ontwikkelen.

De andere jeugdwerker zal zich vooral richten op de evangelische wijkgemeente De Nieuwe Rank.

Het jeugdwerk is in deze wijkgemeente met relatief veel jonge gemeenteleden een belangrijk speerpunt. De taak van deze jeugdwerker is primair gericht op het coachen en toerusten van de vrijwillige jeugdleiders en het ontwikkelen van visie om te komen tot aansprekend jeugdwerk.

De twee jeugdwerkers hebben naast deze kerntaken samen tot taak om het jeugdwerk van de verschillende wijkgemeenten meer met elkaar te verbinden door gezamenlijke activiteiten te organiseren.

Als jeugdwerker ben je iemand die:

  • kennis heeft van de jeugdcultuur en leefwereld van jongeren
  • creatieve werkvormen en werkwijzen helpt  vinden en toepassen
  • ondernemend en in staat tot het ontwikkelen van  initiatief bij anderen
  • affiniteit heeft met de identiteit van de wijkgemeente(n) waarin je werkt
  • aanspreekbaar is als voorbeeldfiguur voor de kinderen en jongeren.

Meer gedetailleerde informatie over deze vacatures vind je door op de afbeeldingen onder deze advertentie te klikken. Je kan ook contact opnemen met Martin de Groot, jeugdwerkadviseur van Jeugdwerk.info, telefoonnummer 0183-20 10 85 of e-mail: martin@martindegroot.eu

Tot uiterlijk 31 mei 2019 kun je je sollicitatiebrief naar hem sturen.

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor een uitgebreide beschrijving van de vacatures.