4 kerken, samen 1 gemeente

Verslag van de Kerstviering in de Kiem op 12 dec.

Verslag van de Kerstviering in de Kiem op 12 dec.

 

Een mooie winterse zonnige dag. Op deze dag mochten we Kerst vieren.

Het feest van het nieuwgeboren Kind!

De mensen keken ernaar uit en hadden er zin in.

Het is letterlijk een feest van jong en oud deze keer: Kinderkoor Kinneret weet de zaal te vullen met mooie liedjes (ja zelfs in het Frans) en wat zongen ze vol enthousiasme en wat zagen ze er allemaal prachtig uit! Wat heerlijk om te zien. En wat genoten we er allemaal van! Wim Heus had de leiding van de dienst nadat we koffie en thee met banketstaaf gekregen hadden.

Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Bethlehem’s stal. Het gedicht: “Wees stil en kom wat dichterbij” geeft de kern aan : Begin en einde, dat zijt Gij; alfa en omega.

In de pauze zwaaiden we de kinderen uit nadat ze ons “Vrolijk Kerstfeest iedereen” toegezongen hebben. We genoten van een drankje, van een gesprekje met elkaar, van aandacht voor elkaar.

Het Kiem-keuken-team liet ons genieten van een lekkere broodmaaltijd met soep en een overheerlijk toetje. Na het “Ere zij God” gingen we met de vrede die de engelen ons toezongen naar huis met de wetenschap dat het Kind ook voor ons gekomen is.

Iedereen die geholpen heeft om deze middag zo mooi te laten zijn: Dank je wel.

 

Evine van Staalduinen en Grarda van Marrewijk