4 kerken, samen 1 gemeente

Zendingsproject januari, februari en maart 2018

Zendingsproject januari, februari en maart 2018

Samen zijn we de kerk in actie. Geïnspireerd door Jezus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook wij willen delen. Daarom zijn met onze kerk gestart met het thema Versterk de kerk van Kerk in Actie.

Samen met partnerorganisaties van Kerk in Actie komen we op een voor een sterke kerk wereldwijd. Een kerk die zich verzet tegen armoede en onderdrukking. Als christenen zijn we wereldwijd verbonden. De opbrengst van de zendingsbussen van de maanden januari, februari en maart zijn bestemd voor christenen in andere landen, zodat ze hun geloof kunnen blijven delen en sterker in het leven kunnen staan. We helpen ze zich sterk te maken tegen discriminatie en onderdrukking. Een paar voorbeelden:
 

  • Dominee Robert Goyek kan met ‘zijn’ Lutherse Broederkerk de arme inwoners in het droge noorden van Kameroen versterken met duurzame landbouw.

  • De christelijke organisatie Cedepca in Guatemala helpt vrouwen om hun stem in de kerk te laten horen en om op te staan tegen geweld.

  • Dominee Mabud Chowdhury uit Bangladesh versterkt christenen met een islamitische achtergrond door hen te leren lezen en schrijven en door allerlei trainingen.

  • Samen met zijn team geeft jongerenwerker Raheel Sharoon via trainingen, muziek en theater nieuwe hoop en geloof aan christelijke Pakistaanse jongeren.

  • Eén derde van de Syriërs vluchtte naar het buitenland en één derde in Syrië zelf. Wat is het fijn dat lokale kerken in Syrië hen hulp bieden en een luisterend oor.


Met uw bijdrage kunnen deze bevlogen christenen zich met hart en ziel blijven inzetten voor een sociaal sterke kerk. Wij bevelen de zendingsbussen van harte bij u aan, zodat we samen de kerk kunnen versterken.