Jeugdwerk

Jeugdseizoen 2018/2019

PJV

Wat niet iedereen weet is dat er in De Kiem elke zondagavond club wordt gehouden voor twee leeftijdsgroepen. Een voor en door jongeren van ca. 13 t/m 16 jaar en een van ca. 17 t/m 24 jaar, in totaal zijn er elke zondagavond zo’n 25 jongeren aanwezig. Tijdens deze avonden wordt er een onderwerp besproken dat altijd iets met het geloof te maken heeft.

Daarna wordt er nog gezellig nagepraat over het weekend. Regelmatig komt dominee Verrips langs om een onderwerp wat dieper te bespreken.

Elk jaar wordt er kerstfeest gevierd, gaan we een dag en een weekend weg met elkaar.

Maar een absoluut hoogtepunt is ook altijd weer het weekend weg. Hieronder het verslag van onze recente trip naar West-Friesland.

PJV 17-24 jaar- Verslag weekend West-Friesland

Afgelopen vrijdag 29 maart reden de eerste auto’s ‘s middags richting het Noorden van het land. Vooraf werd aangegeven door de organiserende mensen dat het weekend plaats vond in gemeente West-Friesland. Waar al velen een lange rit in gedachte hadden bleek dit, gelukkig maar, een gemeente in Noord-Holland. Nadat de laatste mensen na het eten waren binnengedruppeld en ook zij hun bed hadden opgemaakt konden we richting het avondspel. Het van TV bekende ‘de jongens tegen de meisjes’ werd uit de hoge hoed getoverd door de organisatie. Er had duidelijk een hoop tijd en aandacht in gezeten want het spel zat goed in elkaar. Zo werden er leuke en lastige vragen gesteld, moesten beide team ingewikkelde opdrachten uitvoeren en werd het welbekende ‘letterpakken spel ‘gespeeld. Het was niet makkelijk maar de avond werd uiteindelijk toch een prooi voor de mannen. Nadat de boer kwam vragen of de muziek wat zachter kon is iedereen langzaam gaan slapen.

Na een stevig ontbijt op zaterdagochtend en een klein beetje genoten te hebben van de zon vertrokken we met de hele groep naar Hoorn.  Voor de mensen die deze authentieke stad nog willen bezoeken kunnen wij aanraden om niet in grote auto’s te komen want de parkeergelegenheid is niet om over naar huis te schrijven. Over de stad Hoorn waren wij wel te spreken, of dit door de leuke opdracht kwam daar zijn wij nog niet helemaal achter. Er werden vier groepen gemaakt die door middel van Facebook online opdrachten kregen toegestuurd. Wie deze opdracht als eerste uitvoerde en hier een foto van kon plaatsen als bewijs kreeg punten. Wie uiteindelijk de meeste punten had won het spel. Een leuk spel met als bijkomend voordeel dat wij ook gelijk alle culturele bezienswaardigheden van Hoorn meekregen. Na een heerlijk patatje van de plaatselijke snackbaar zijn we met de hele groep ’s avonds nog even naar Enkhuizen geweest waar het ook erg gezellig was.

Na het ontbijt op zondag werd het huisje opgeruimd. Omdat de zon goed aanwezig was kon de vloer opdrogen terwijl wij ons opmaakten voor het zondag onderwerp. Er werd gesproken over op welke manieren er stress voorkomt bij onze leeftijdsgenoten, hoe we hier mee om kunnen gaan en hoe we dit kunnen voorkomen. Er kwam naar voren dat de zevende dag in de week niet voor niets is geschapen en dat we daar gebruik van moeten maken.

Na een goede terugreis was iedereen aan het eind van de middag weer in het mooie Westland. Wij willen de organisatie bedanken voor hun inzet en de kerk voor de financiële bijdrage. 

Met vriendelijke groet,

De PJV