4 kerken, samen 1 gemeente

Broodmaatje

Broodmaatje

Hoi, mag ik mij even aan je voorstellen? Ik heet Bram. Bram Brood. Ik ben 8 jaar en ik wil jullie graag wat vertellen en vragen.

Samen met mijn ouders en mijn broertje en zusje woon ik in ‘s-Gravenzande. Mijn papa en mama hebben jammer genoeg niet zo veel geld. Soms kunnen ze voor ons bijna geen eten kopen. Daarom ga ik met mijn papa of mama mee naar de Voedselbank in Naaldwijk waar we iedere week een gratis een tas met eten kunnen ophalen.

Hoeven ze niks voor te betalen!

Ook sommige van mijn vriendjes zie ik dan daar. Da’s best wel cool.
Ook al krijgen we die extra tas met eten, dan nog eten we een paar keer per week ‘s avonds brood in plaats van warm. Nou is dat helemaal niet zo erg hoor, brood is ook lekker, maar meestal hebben wij dan niet zo veel dingen die we op brood kunnen doen.

En dan droom ik er soms van om eens een keertje super lekker brood te kunnen eten. En weet je wat ik nou echt lekker vind? Nou? Een lekkere boterham met pindakaas of hagelslag, of ja vlokken! Dat is lekker joh! 

En wat vind jij lekker op brood? Als jij dat nu eens meeneemt naar de kerk, dan zorgen de diakenen er voor dat het bij de Voedselbank komt.  

Dus neem volgende week zondag iets lekkers voor mij mee op brood (je moet het wel lang kunnen bewaren buiten de koelkast) en dan word je mijn maatje, mijn “Broodmaatje!”. Gaaf!

Groetjes, Bram