Diaconie Actueel

Diaconie

Diaconie Actueel

Thema-avond "Zorg voor elkaar" op 19 september a.s.

Op woensdag 19 september a.s. organiseert de diaconie van de Protestantse Gemeente ’s-Gravenzande, in samenwerking met Vitis Welzijn, een informatieve en ontspannende avond voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden. De avond vindt plaats in De Brug, Kon. Julianaweg 61 in ’s-Gravenzande. Het is vaak niet zo duidelijk en herkenbaar, maar iedereen heeft wel mensen (oud èn jong) in de omgeving die dagelijks belast zijn met de zorg voor naasten of familie. Vitis Welzijn geeft op deze avond informatie over de dagelijkse praktijk van mantelzorgers en belicht de mogelijkheden en oplossingen die zij te bieden hebben. Na de pauze zorgt het cabaret  ”Het draait om mensen niet waar” voor een gezellig en ontspannend vervolg van de avond, met een lach en een traan. Graag nodigt de diaconie u als mantelzorger uit om deze informatieve en gezellige avond bij te wonen. De avond is ook bestemd voor mensen die op één of andere manier iets willen betekenen voor mantelzorgers; tijdens de avond geven we informatie over de mogelijkheden die er zijn. Met af en toe een uurtje opvang kunt u al heel veel betekenen voor mantelzorgers en hun naasten. Verder is iedereen welkom die het zorgcabaret van Marien van den Berg wil meemaken. De toegang is gratis en de avond start om 20.00 uur, vanaf 19.45 is er inloop met koffie/thee. Voor vragen of informatie kunt u mailen naar diaconie@pgsgravenzande.nl of bellen naar 06-47308362.

 

Bericht van Ds. Vogelaar

Van Ds. Vogelaar ontvingen wij onderstaand bericht:

“Op woensdag 15 augustus is in Yogyakarta (Indonesië) ons derde kind geboren. Bijna iedereen in Indonesië vroeg ons of het een jongen of een meisje zou worden. Daar konden we geen antwoord op geven omdat het ook voor ons een verassing was. We ontvingen uit Gods scheppende hand een zoon. We hebben hem de namen Amos Daniël gegeven. Zijn roepnaam is Amos. Het was best een pittige bevalling. Amos had na de bevalling eerst nog wat ademhalingsmoeilijkheden en heeft een paar uur lang zuurstof toegediend gekregen. Daarna ging het goed. Vandaag (17 augustus) zijn Lourina en Amos teruggekeerd uit het ziekenhuis. We zijn in dat ziekenhuis uitstekend verzorgd en begeleid en zullen daar nog een aantal keer terugkomen voor controles. De komende weken zullen we nog in Yogyakarta blijven. Daarna zullen we naar Palopo gaan. We zijn dankbaar dat God ons tot hiertoe geholpen en bewaard heeft. Wij werden omringd door de gebeden van velen en God verhoorde deze gebeden. God lof!”

Mocht u per post een kaartje willen sturen dan kan dat naar:

Kantor Sinode Gereja Protestan Indonesia Luwu (GPIL)

Jl. Dr. Ratulangi Km. 7 Rampoang, Kotak Pos 118

Kota Palopo 91914

Sulawesi Selatan

Indonesia

Meer nieuws kunt u lezen op het blog van de familie Vogelaar via de website van het GZB:

https://www.gzb.nl/over-gzb/projecten-werkvelden/zendingswerker/?id=110055

De nieuwsbrief van Ds. Vogelaar uit Indonesië kunt u lezen onder Nieuwsbrief Misi Sulawesi.

 

Bij Mekaar de Brug

Welkom in Buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ De Brug!

In het buurtrestaurant Bij Mekaar De Brug wordt door een aantal vrijwilligers een verantwoorde 3 gangen maaltijd klaargemaakt en geserveerd. De opzet van Bij Mekaar is om mensen met elkaar in contact te brengen door samen aan een gezonde maaltijd deel te nemen en gezellig de maaltijd af te sluiten met een kopje koffie of thee. Het is iedere keer weer een verrassing wat er op tafel komt en bij wie u aan tafel zit. De bijeenkomsten worden goed bezocht, maar in principe is er nog plaats voor wat extra gasten. Het buurtrestaurant wordt gehouden op de 1e en 3e dinsdag van de maand in Zalencentrum De Brug aan de Julianaweg. De kosten van de maaltijd bedragen € 6,50 inclusief koffie/thee na afloop, exclusief extra consumpties. Dus heeft u geen zin of tijd om voor uzelf het eten klaar te maken en vindt u het leuk om u te laten verrassen door de maaltijd en door de gasten, schuif dan ook eens aan bij het buurtrestaurant. Wij verwelkomen de gasten vanaf vijf uur. Om half zes wordt de 1e gang geserveerd. U kunt zich tot uiterlijk een dag vooraf opgeven via de website http://www.bijmekaar.nl of tot uiterlijk in de ochtend door te bellen naar 06-221 362 71.

De eerstvolgende keer dat u terecht kunt in het buurtrestaurant is: 4 en 18 september a.s.