Diaconie Actueel

Diaconie

Diaconie Actueel

40-dagen tijd "Ik ben er voor jou"

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is. Er zijn zoveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Als Diaconie willen we u/jou laten weten dat we met iedereen meeleven in deze veertigdagentijd! Op weg naar Pasen: een eeuwenoud verhaal, wat ver van ons bed plaats vond. Is dat in 2021 nog wel zo ver weg? Dragen we op dit moment niet allemaal een zware last met ons mee, we gaan gebukt onder zorgen, die verschillend van aard zijn, maar voor ieder net zo zwaar wegen. Soms voelen we ons zo alleen. Gelukkig kunnen we met ons verdriet en zorgen altijd bij Jezus terecht, en draagt hij ons in moeilijke tijden. 

Omdat Hij leeft, heb ik hoop voor morgen
Omdat Hij leeft, ben ik niet meer bang
Ik weet: Hij heeft mijn lot, mijn toekomst in zijn hand. 

(opwekking 795)

Kerken en lokale organisaties hebben hun krachten gebundeld in het platform #Nietalleen (meer informatie www.nietalleen.nl). Heeft u behoefte aan hulp, ondersteuning of gewoon wat persoonlijk contact in deze onzekere tijd? Dan kunt u bellen naar 0800 1322 voor contact met een lokale kerk. Natuurlijk kunt u voor hulpvragen ook contact opnemen met de diaconie, via een e-mail naar diaconie@pgsgravenzande.nl

 

De diaconie in de Corona situatie

Mocht u hulp of advies nodig hebben dan staat de diaconie graag voor u klaar. U kunt contact opnemen via e-mail: diaconie@pgsgravenzande.nl of telefonisch met de voorzitter, Peter 't Hart, op 0174-415772.

 

Bijdragen voor de collectes overmaken

Nu de kerkdiensten digitaal plaatsvinden kunt u uw bijdrage in de collecte overmaken op het bankrekeningnummer van de diaconie: NL55 RABO 0323.2402.16 t.n.v. Diaconie ’s-Gravenzande, onder vermelding van het collectedoel. De informatie over de collecte en de presentatie vindt u onder het kopje Collectes. Hier vindt u ook een QR-code wanneer u met een smartphone geld wilt overmaken.

Namens alle diakenen willen we u/jullie allen veel sterkte en Gods kracht toewensen.

Op U alleen, mijn licht, mijn kracht,
stel ik mijn hoop, U zorgt voor mij.
Door golven heen, door storm en nacht
leidt mij uw hand, U blijft nabij.
Uw vrede diep, uw liefde groot
verjaagt mijn angst, verdrijft de dood.
Mijn vaste rots, mijn fundament,
U bent de grond waarop ik sta.
(Lied 939:1)

Nieuws van de familie Wierstra uit Mozambique

We ontvingen een filmpje van Daniël en Leoni Wierstra over hun werk in Mozambique. 

Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken: 

https://www.youtube.com/watch?v=mPs1fpVYjf4&feature=youtu.be

Nieuwsbrief van Ds. Vogelaar

De actuele nieuwsbrief van Ds. Vogelaar vindt u bij het tabblad Nieuwsbrief Ds. Vogelaar.