Diaconie Actueel

Wie bezorg jij een onvergetelijke kerst?

Diaconie Actueel

Bedankbericht van Voedselbank Westland aan de ’s-Gravenzandse kerken
                                                  

Wij willen de leden van uw kerk hartelijk dank zeggen voor de mooie opbrengst van de blikkenactie voor onze voedselbank op 5 en 6 november. 

Heel fijn dat wij zoveel voedsel in ontvangst mochten nemen. Fantastisch dat zoveel van uw gemeenteleden onze voedselbank een warm hart toedragen. Daar zijn we oprecht blij en dankbaar voor. 

Wij kunnen het voedsel heel goed gebruiken want wij moeten elke week 175 gezinnen ( 600 monden) van voedsel voorzien.  De hoge inflatie en energierekeningen noodzaken sommige gezinnen gebruik te maken van de voedselbank. Als je op het randje van een normaal bestaan leeft dan kun je weinig tegenwind hebben. De zware gang naar de voedselbank is dan voor sommigen een must. 

Mede door uw donaties zijn wij in staat gezinnen die niet genoeg leefgeld hebben te voorzien van een wekelijks voedselpakket.
Door dit initiatief tonen jullie aan dat je ook kerk naar buiten wilt zijn.
Waarvoor onze hartelijk dank!

Namens bestuur, vrijwilligers en klanten van  Voedselbank Westland,

Aart Quak voorzitter

 

WIE BEZORG JIJ EEN ONVERGETELIJKE KERST?

Zoals elk jaar willen we uitreiken naar onze naasten met kerstpakketten en bloemengroeten.  

Wie in jouw omgeving waar je woont, werkt en leeft gun jij een steuntje in de rug voor een onvergetelijke kerst?

Meldt die buurman, buurvrouw, collega, familielid of kennis aan via onderstaande link 

https://forms.gle/GMLSHjcEW1QrH1ex6

 

BEZORGER VOOR EEN DAG?

Help jij mee om de pakketten en bloemen daadwerkelijk te bezorgen op 22 december?

Meldt je nu aan! Vreugdevolle ontmoetingen gegarandeerd!

https://forms.gle/BM6qvzvU1BK8g85r6

 

Wil je meehelpen om de pakketten te vullen? Er is een boodschappenlijstje met producten waarmee leden van De Nieuwe Rank de pakketten willen vullen.

Dit zijn thee, vruchtensap, aanmaaklimonade, soep in zak/blik, groenten in blik, luxe compote, macaroni + kruidenmix, rijst + kruidenmix, slagroom (spuitbus), muesli repen, kruidkoek/ontbijtkoek, kerstkoekjes, chocolade, kaasstengels, zoute stengels, shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, toiletpapier, sokken, jouw eigen favoriete product. 

Deze boodschappen kunnen worden ingeleverd  bij Voorberg Schoenen in de bestelbus voor de winkel op:

8 en 9 december  13.00 - 16.00 uur
15 en 16 december 13.00 - 16.00 uur 

Ook kunnen ze worden ingeleverd na de kerkdienst op 17 december in De Nieuwe Rank.

Geen tijd om boodschappen te doen. Dan kun je ook doneren via de QR code. 

Help je ook mee ?

Update bericht Oekraïne

Het is erg onrustig in de wereld op vele plekken hebben er rampen voorgedaan. Ook laaien er oorlogen op. Allemaal erg verontrustend, de oorlog in de Oekraïne is al lang geen voorpaginanieuws meer. Toch blijft hulp, uw  hulp nog steeds hard nodig. Met de winter in aantocht breken er weer zware tijden aan voor de lokale bevolking.  Op 3 november gaan twee leden van onze stichting naar de Oekraïense grens om daar de contactpersonen te spreken en te bemoedigen. Ook kunnen ze de situatie daar op te nemen en zien wat nodig is. Een aanhanger voor hulpgoederen gaat natuurlijk mee. Voor het einde van het jaar proberen we nog een vrachtauto met kleding en wintervoedsel vanuit Nederland te versturen. Helaas hebben we nog geen financiële dekking om deze vracht te bekostigen. Uw financiële steun is zeer gewenst.

We zijn blij en dankbaar voor alle steun die wij van u tot op heden hebben mogen ontvangen, voor de kleding en andere goederen die u bij ons langs hebben gebracht. Momenteel is er een dringende behoefte aan conserven, schoonmaakmiddelen en toiletartikelen.

Wilt u ons blijven steunen. Financiële ondersteuning kan via een gift over te maken op de ANBI rekening van de stichting NL10ABNA 0872 229 424 t.n.v Stichting hulp Hongarije Oekraïne of via de button knop op de website www.shho.nl.

 

Diaconale hulp

Heeft u zelf financiële hulp nodig, of kent u iemand die hulp nodig heeft? Misschien kan de diaconie dan iets betekenen. Mail voor meer informatie naar diaconie@pgsgravenzande.nl. Vanzelfsprekend wordt uw/jouw vraag vertrouwelijk behandeld.

Samen tegen armoede: Schuldhulpmaatje Westland 

Schulden en armoede, speelt dat ook in het Westland? Dat blijkt wel het geval. In het Westland heeft 1 op de 9 mensen problemen om financieel rond te komen. Mensen komen niet uit of hebben tekort door verandering in de persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid). SchuldHulpMaatje Westland pakt samen met hulpvragers deze geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel. Wist u dat de voorlopers van onze gezamenlijke diaconie, nl. de hervormde en de gereformeerde diaconieën, in 2013 aan de wieg hebben gestaan van deze organisatie? Dit jaar viert SchuldHulpmaatje het 10-jarig bestaan en daar besteden wij als diaconie graag aandacht aan. Het past goed in ons jaarthema “Samen tegen armoede”. Medewerkers van de organisatie waren te gast in de diensten van 26 maart (Dorpskerk, NoorderBrug, Uniekerk) en van 2 april (Nieuwe Rank). Ze gaven uitleg over het werk van de organisatie. Denk je: ik hoor niet tot de doelgroep of ik wil toch geen maatje worden? In dat geval kun jij toch een belangrijke rol spelen in het signaleren van schuldenproblematiek in je omgeving. Samen met elkaar als gemeenteleden kunnen wij er zo voor zorgen dat mensen in onze omgeving op weg geholpen worden naar oplossingen en verlichting van schulden. Dit filmpje geeft in het kort vast wat informatie:

http://www.youtube.com/watch?v=RqUDARkMViU

Hulpzoeker Westland

De gemeente Westland heeft sinds kort een nieuwe website gelanceerd voor alle soorten hulpvragen. Bijvoorbeeld over Toeslagen & geldbijdragen. Heeft u door een laag inkomen of om een andere reden moeite met betalen van rekeningen? Er zijn verschillende geldbijdragen beschikbaar. Kijk op: https://hulpzoekerwestland.nl/

Voedselbank Westland

Bankrekeningnr. : NL15 RABO 0138760128 t.n.v. Voedselbank Westland (ANBI-status).

https://www.voedselbankwestland.nl/

Schuldhulpmaatje Westland

https://www.schuldhulpmaatjewestland.nl/Home/

Samen tegen armoede – Kerk in Actie

Bankrekeningnr. NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Samen tegen armoede.

https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/over-kerk-in-actie/onze-themas/samen-tegen-armoede/