Diaconie Actueel

Diaconie

Zendingscommissie

Hier vindt u informatie over het Zendingswerk, de actuele projecten en wat de Gemeentelijke Zending Commissie nog meer doet.

Contact:

Heeft u een vraag of een opmerking stuur dan een e-mail aan: zendingscommissie@pgsgravenzande.nl

Commissieleden:

Voorzitter:  Daan van der Boom
Secretaris:  Jack Lensen
Penningmeester:  Joke Vreugdenhil


Projecten:

Zendingsproject voor Januari-Februari-Maart 2019:
De Bijbel voor iedereen

Met onze bijdrage kan de christelijke boekwinkel in Alexandrië Bijbels en christelijke lectuur met korting verkopen aan mensen die te arm zijn om het gehele bedrag te betalen.
Het Bijbelgenootschap van Egypte (BSOE) heeft verspreid over heel Egypte twaalf boekwinkels. Deze boekwinkels blijken een uitstekende evangelisatiemethode te zijn. Ze liggen op goede locaties, waar veel mensen komen. Evangelisatie en het uitdelen van Bijbels is verboden in Egypte, maar via de boekhandels komen veel Egyptenaren toch in aanraking met het evangelie. Er is in de boekwinkels ook alle gelegenheid om vragen te stellen over geloof en bijbelgebruik. Jaarlijks worden er via de winkels zo’n 3 miljoen Bijbels en andere christelijke boeken verspreid. Omdat BSOE wil dat zoveel mogelijk mensen – ook arme mensen – in de gelegenheid zijn om iets te kopen worden de Bijbels voor een lage prijs verkocht. Dit betekent echter dat de boekhandels verlies maken en daarom is onze financiële steun nodig. Zo kunnen de boekhandels de Bijbels goedkoop blijven verkopen.

Met € 3 kan het Egyptisch Bijbelgenootschap een Bijbel verkopen voor een hele lage prijs aan iemand die dat zelf niet kan betalen.
“Op een dag kwam er een oudere meneer de boekwinkel binnen om een Bijbel met grote letter te kopen. Hij had echter te weinig geld om de Bijbel aan te schaffen. Geheel onverwacht legde hij zijn jas op de grond en ging erop zitten. Hij weigerde de winkel te verlaten zonder zijn Bijbel! De medewerkers van de boekwinkel probeerden hem te kalmeren, maar zonder effect. Uiteindelijk betaalden ze met elkaar het verschil uit hun eigen portemonnee, zodat de man toch zijn Bijbel kon kopen.”