Diaconie Actueel

Wie bezorg jij een onvergetelijke kerst?

Collectes

Hier vindt u informatie over de bestemming van de diaconale collectes.

Tijdens de (digitale) kerkdienst kunt u met uw smartphone via een QR code een bijdrage overmaken. Als u zelf geen verdeling aangeeft dan wordt de volgende verdeelsleutel gehanteerd: diaconie 50%, kerkbeheer 40% en zending 10%. 

U kunt ook bij de uitgang van de kerk uw bijdrage aan de collecte geven.

Collecte 7 april 2024: Streekverband De Tien - Stichting De Zaaier

Stichting de Zaaier helpt de bevolking in noordoost Congo. Dat doen zij sinds 1986 met kleinschalige projecten met de inzet van inwoners. De stichting voorziet de bewoners van een zaadje en zij laten het zaadje uitgroeien tot een krachtige plant. Zo zet de stichting zich onder meer in om opleidingen te kunnen betalen, bieden zij ondersteuning op agrarisch gebied en bouwen zij letterlijk en figuurlijk bruggen. Een brug zodat de bevolking niet meer kilometers hoeft om te lopen. Maar ook bruggen tussen mensen en bedrijven. De stichting is een initiatief van enkele Westlandse ondernemers. De kennis uit het Westland delen zij met Congo. Waterinstallaties, kassen en plastic tunnels voor stekken helpen de inwoners aan gezonde voeding, maar ook aan werk. De stichting levert ook hospitaalgoederen en onderhoudt een leprahuis en een dovenschool voor kinderen. Kijk voor meer informatie op www.dezaaier.com  of op www.streekverband-de-tien.nl .


Collecte 14 april 2024: Carma Centrum

Carma is een fijne, huiselijke plek voor iedereen die te maken heeft met de ziekte kanker. Zij bieden ondersteuning aan iedereen die kanker heeft (gehad), hun familie, vrienden, naasten en nabestaanden. Een luisterend oor, ontspannende en creatieve activiteiten, ondersteuningsconsulent, contact met mensen die weten wat kanker met je doet en informatie, dat vind je bij Carma. Je bent onvoorwaardelijk welkom vanaf het moment dat je de diagnose hoort tot ver na afronding van de medische behandeling. Voor meer informatie kunt u kijken op www.carmacentrum.nl.
 


Collecte 21 april 2024: Stichting Compassion

Compassion verbindt mensen aan kinderen in armoede. Door deze één-op-één-relatie krijgen kinderen de kans om uit de armoedecirkel te breken en krijgen mensen hier een manier om sociale gerechtigheid een vaste plek in hun leven te geven. Sponsors ondersteunen via Compassion meer dan 2 miljoen kinderen in 25 landen. De organisatie werkt samen met ruim 8.000 lokale kerken die de kinderen en hun gezinnen helpen. Alle kinderen krijgen hierdoor gezonde voeding, gezondheidszorg, psychosociale begeleiding, toegang tot onderwijs en komen in aanraking met het Evangelie van Jezus Christus.

 

Collecte op 28 april 2024: Myosotis Westland

Stichting Myosotis Westland is een unieke Westlandse vrijwilligersorganisatie.
Al meer dan 40 jaar organiseren en begeleiden ze vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ze zijn een betrouwbare en persoonlijk betrokken organisatie voor hun 250 deelnemers, 200 vrijwilligers en andere belanghebbenden.