Diaconie Actueel

Wie bezorg jij een onvergetelijke kerst?

Archief Nieuws Diaconie Ds. Laurens Jan Vogelaar: Nieuwsbrief december 2023

Het zendingswerk van de familie Vogelaar wordt al meerdere jaren ondersteund vanuit de Protestantse Ge-meente ’s-Gravenzande. Op dit moment is de familie Vogelaar met verlof in Nederland.

Zondag 21 januari is er een bijzondere avonddienst in de Dorpskerk (aanvang: 19.00 uur).
Ds. Laurens Jan Vogelaar zal in deze dienst voorgaan. Hij zal vertellen over zijn werk als toerustingspredikant op het eiland Sulawesi in Indonesië. Iedereen is van harte welkom om deze avond.

Meer informatie kunt u hier lezen in zijn nieuwsbrief van december 2023.


Update bericht Oekraïne

Het is erg onrustig in de wereld op vele plekken hebben er rampen voorgedaan. Ook laaien er oorlogen op. Allemaal erg verontrustend, de oorlog in de Oekraïne is al lang geen voorpaginanieuws meer. Toch blijft hulp, uw  hulp nog steeds hard nodig. Met de winter in aantocht breken er weer zware tijden aan voor de lokale bevolking.  Op 3 november gaan twee leden van onze stichting naar de Oekraïense grens om daar de contactpersonen te spreken en te bemoedigen. Ook kunnen ze de situatie daar op te nemen en zien wat nodig is. Een aanhanger voor hulpgoederen gaat natuurlijk mee. Voor het einde van het jaar proberen we nog een vrachtauto met kleding en wintervoedsel vanuit Nederland te versturen. Helaas hebben we nog geen financiële dekking om deze vracht te bekostigen. Uw financiële steun is zeer gewenst.

We zijn blij en dankbaar voor alle steun die wij van u tot op heden hebben mogen ontvangen, voor de kleding en andere goederen die u bij ons langs hebben gebracht. Momenteel is er een dringende behoefte aan conserven, schoonmaakmiddelen en toiletartikelen.

Wilt u ons blijven steunen. Financiële ondersteuning kan via een gift over te maken op de ANBI rekening van de stichting NL10ABNA 0872 229 424 t.n.v Stichting hulp Hongarije Oekraïne of via de button knop op de website www.shho.nl.


WIE BEZORG JIJ EEN ONVERGETELIJKE KERST?


Beste gemeenteleden, hartelijke bedankt voor uw bijdrage voor deze actie. Boodschappen doen voor deze actie is niet meer mogelijk, maar u kunt ons nog steeds financieel ondersteunen. 

De gestegen kosten voor boodschappen vormen een belemmering om iedereen, die dat nodig heeft, te voorzien van een voedselpakket. Maar met u bijdrage maakt u het verschil.

U kunt deze link gebruiken om te doneren: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=cSyNjxILSB2IKyxOJBfXiQ

Hartelijke dank, namens de diaconie.

Zoals elk jaar willen we uitreiken naar onze naasten met kerstpakketten en bloemengroeten.  

Wie in jouw omgeving waar je woont, werkt en leeft gun jij een steuntje in de rug voor een onvergetelijke kerst?

Meldt die buurman, buurvrouw, collega, familielid of kennis aan via onderstaande link 

https://forms.gle/GMLSHjcEW1QrH1ex6


BEZORGER VOOR EEN DAG?

Help jij mee om de pakketten en bloemen daadwerkelijk te bezorgen op 22 december?

Meldt je nu aan! Vreugdevolle ontmoetingen gegarandeerd!

https://forms.gle/BM6qvzvU1BK8g85r6


Wil je meehelpen om de pakketten te vullen? Er is een boodschappenlijstje met producten waarmee leden van De Nieuwe Rank de pakketten willen vullen.

Dit zijn thee, vruchtensap, aanmaaklimonade, soep in zak/blik, groenten in blik, luxe compote, macaroni + kruidenmix, rijst + kruidenmix, slagroom (spuitbus), muesli repen, kruidkoek/ontbijtkoek, kerstkoekjes, chocolade, kaasstengels, zoute stengels, shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, toiletpapier, sokken, jouw eigen favoriete product. 

Deze boodschappen kunnen worden ingeleverd  bij Voorberg Schoenen in de bestelbus voor de winkel op:

8 en 9 december  13.00 - 16.00 uur
15 en 16 december 13.00 - 16.00 uur 

Ook kunnen ze worden ingeleverd na de kerkdienst op 17 december in De Nieuwe Rank.

Geen tijd om boodschappen te doen. Dan kun je ook doneren via de QR code. 

Help je ook mee ?
Najaarsactie Blik-sem- en speelgoedactie voor de Voedselbank
op 5 en 6 november 2023

Blik-semactie: dit is de slogan van de jaarlijkse blikkeninzameling van de ’s-Gravenzandse kerken voor de Voedselbank Westland. Dit jaar is deze actie uitgebreid met ee nspeelgoedactie voor de Speelgoedbank Maassluis. We nodigen u uit om ook deze keer met deze actie mee te doen. 

De Voedselbank in Naaldwijk heeft het werkterrein in de hele gemeente Westland. Een tas met blikken groenten, fruit, vis en/of soep of andere houdbare producten is dan ook van harte welkom. In deze dure tijden kan de Voedselbank onze aanvulling goed gebruiken.

Bij de Voedselbank in Maassluis kunnen gezinnen met kinderen daar elke maand goed en schoon speelgoed uitzoeken. Heeft u nog heel, speelbaar en schoon speelgoed, dan kunt u de Speelgoedbank hier heel blij mee maken.  U kunt ook Douwe Egberts waardepunten inleveren. Deze worden ingewisseld voor koffie- en thee producten. Alvast bedankt namens de diaconale werkgroep en de Voedselbank Westland en Voedselbank Maassluis.


Samen tegen armoede - Energietoeslag doneren

Veel mensen hebben te maken met de gevolgen van de energiecrisis en de inflatie. Financiële problemen kunnen doorwerken op emotioneel en psychisch gebied. De diaconie van de Protestantse Gemeente ’s-Gravenzande wil samen met gemeenteleden hulp bieden in situaties waarin dat mogelijk is en zo als kerk middenin de samenleving staan. Met deze gedachte hebben we gekozen voor ‘Samen tegen armoede’ als jaarthema voor 2022/2023. Vanuit onze diaconale doelstelling om te helpen waar geen helper is. Rond deze tijd heeft u van de overheid een bedrag van € 190 ontvangen als tegemoetkoming voor energiekosten. Misschien heeft u dit zelf hard nodig, maar misschien ook niet. In dat geval roepen wij u op om (een deel van) dit bedrag overmaken op bijvoorbeeld één van de onderstaande doelen. Zo kunnen we met elkaar iets betekenen voor onze naaste in nood.

Westland Geeft Warmte

Het fonds 1818 heeft toegezegd de opbrengsten te verdubbelen. Bankrekeningnr. NL30 RABO 0189 3447 76 t.n.v. St. Voor elkaar Westland o.v.v. Westland geeft Warmte (ANBI-status). Of via onderstaande QR-code:https://www.vitiswelzijn.nl/algemeen/westland-geeft-warmte
https://www.notabene-communicatie.nl/wgw-donerenUitzending Ds. Vogelaar

Op 21 januari  2018 zijn Ds. Laurens Jan Vogelaar en zijn vrouw Lourina en hun kinderen Jefta en Febe uitgezonden naar Indonesië, ter ondersteuning van de kwetsbare kerk in Luwu (een gebied ten oosten van Toraja, op het eiland Sulawesi). Inmiddels is in Indonesië hun derde kind, Amos, geboren. De Diaconie en de Zendingscommissie van de PG ’s-Gravenzande steunen het werk van Ds. Vogelaar gedurende vier jaar financieel. Het is mooi om via deze uitzending verhalen te horen over gelovigen uit een ander deel van de wereldkerk en mogelijk ook van hen te leren. De nieuwsberichten van de familie Vogelaar kunt u lezen in het blog via de website van het GZB.

Klik hier voor de nieuwsbrief van juni 2023

Klik hier voor de nieuwsbrief van april 2023

Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2022