4 kerken, samen 1 gemeente

Expositie Droomdekentjes

Expositie Droomdekentjes

Tot 31 juli zijn de droomdekentjes te bewonderen van Lida Huysman en Corrie van der Hout in de Noorderkerk aan de Langestraat 130 in ’s-Gravenzande.

Lida ervaart het als een voorrecht Droomdekentjes te mogen laten zien in de kerk. Bijzonder is dat Droomdekentjes zieke en getraumatiseerde kinderen veiligheid en geborgenheid kunnen bieden.

 

Zowel in de ziekenhuizen als van uit de privé situatie kan een dekentje worden uitgekozen waarbij gekeken wordt naar de interesse van het kind, heel persoonlijk dus.

Geïnspireerd door haar moeder en naar aanleiding van NLDOET heeft Corrie geleerd creatief en doelgericht met textiel om te gaan. Zij legt verschillende katoenen restant-stofjes naast elkaar, naait ze aan elkaar en wondermooie droomdekentjes ontstaan. Zij maakt zieke en traumatische kinderen blij met deze dekens. Echt dankbaar werk!

De kerk is open tijdens de zondagdienst en op donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Op de zaterdagen 17 juni en 29 juli zal de kerk van 14.00 uur tot 16.00 uur open zijn. Lida of Corrie zijn aanwezig. Zij zullen die zaterdagmiddagen graag vragen beantwoorden.