4 kerken, samen 1 gemeente

Expositie NOORDERKERK

Expositie NOORDERKERK

Tot 14 november zijn de schilderijen te bewonderen van Margriet van der Veen- Hanemaaijer en Paul Verboom in de Noorderkerk aan de Langestraat 130 in ’s-Gravenzande.

Margriet vindt het heel bijzonder haar aquarel- en acrylwerken met anderen te delen in de kerk en de kerkzaal. Met het schilderen ontdekt zij steeds weer nieuwe mogelijkheden. Vooral waterverf geeft verrassende effecten. Haar inspiratie haalt zij o.a. uit thema’s in de Passietijd en haar reizen door Israël.
Paul laat ons zonnebloemen zien. De bloemen die zich voortdurend richten op het licht van de zon. Zij zijn een belangrijk symbool. In de geschiedenis was het de bloem die zich richt op Christus als de levenszon. De zonnebloem kan ook het symbool zijn van liefde, in het bijzonder voor de natuur.
De kerk is open tijdens de zondagdienst en op donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. Op 8 en 22 oktober zal de kerk van 14.00 uur tot 16.00 uur open zijn. Zowel Margriet als Paul zijn aanwezig. Zij zullen die zaterdagmiddagen graag vragen beantwoorden.