4 kerken, samen 1 gemeente

Expositie Noorderkerk Hobbywerk

Expositie Noorderkerk Hobbywerk

Voor 2023 denken wij aan een breed opgezette expositie. Het idee is laagdrempelig. De bedoeling is vooral NoorderBrug gemeenteleden te enthousiasmeren mee te doen.

“Het kan best in de kerk hangen”, zei hij me. “Dominee heeft me gezegd dat het mooi is. En de onderwerpen komen uit de bijbel”. Later ben ik bij hem langs geweest. Zag niet alleen het geduld en de tijd die hij erin stak. Ik zag ook dat mensen op zo’n manier hun gedachten kunnen verzetten en een moeilijke tijd kunnen overbruggen.  

Hoe mooi is het om hobbywerk te tonen in de kerkzaal. Eigen werk dat gewoonlijk thuis aan de wand hangt. Ik ben dus op zoek naar dit werk. Het is met liefde aan de tafel of op de bank voor de buis gemaakt. Het is handwerk dat vroeger zo vanzelfsprekend was, breien, haken, borduren en noem maar op. Hedendaags populair werk kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld diamond painting en macremé. Creatief handwerk dat op te hangen is aan de rails in de kerkzaal van de Noorderkerk.

Aanmelden bij e-mail walingvanstraalen@pgsgravenzande.nl. Uiterste datum van opgave is 31 december 2022. Wij rekenen erop de expositie half februari 2023 te kunnen starten.