4 kerken, samen 1 gemeente

Ontdekplein

Ontdekplein

Een enthousiaste werkgroep uit NoorderBrug en Uniekerk organiseert op zondag 10 oktober voor het eerst Ontdekplein ’s-Gravenzande.

Deze missionaire vorm van kerk-zijn biedt een open gemeenschap waar mensen vrijblijvend bijbelverhalen en het christelijk geloof kunnen ontdekken en is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland. Ontdekplein ’s-Gravenzande is in de Noorderkerk aan de Langestraat 130 en duurt van 15:00 tot 17:30 uur. Het thema is vriendschap. Aanmelden kan vanaf begin oktober via www.meevieren.nl.

De eerste anderhalf tot twee uur zijn voor het zelf ontdekken van het verhaal van Jonatan en David. Nu eens niet zitten en luisteren, maar met je handen aan de gang. We werken met natuurlijke materialen, zoals zand, takken of stenen, maar ook met hobbymaterialen, bouwmaterialen en spelvormen. In een korte viering vallen alle stukjes op z’n plek en krijgt het bijbelverhaal van toen ook betekenis voor nu. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en napraten met een hapje en drankje.

Dit ontdekplein is er voor iedereen, ongeacht leeftijd. Het is leuk met (klein)kinderen, maar ook met een buurvrouw of kerkmaatje of alleen. Ook mensen die al heel lang niet meer een kerkgebouw van binnen hebben gezien, blijken aangesproken te worden door deze ontdekkende manier van omgaan met bijbelverhalen.

Meer informatie over Ontdekplein ’s-Gravenzande is te vinden op: www.pgsgravenzande.nl/ontdekplein