4 kerken, samen 1 gemeente

Afscheid van 2 collega's

Afscheid van 2 collega's

De afscheidsmomenten waren warm, waardig en soms ontroerend.

Collega Dirk Jorissen vroeg ons om niet te ver te kijken. Je naaste en daarmee Gods werk is niet ver verwijderd. Ik hoorde daarin dat we ons niet moeten verliezen in grote visioenen. Hou de dienst aan onze Heer overzichtelijk en dichtbij.

De bloemen die Elly aanbood, waren van harte gemeend.

In de middag wees collega Henk Zeeman op het dubbele portie geestkracht wat Elisa aan de scheidende Elia vroeg. Hij kreeg wat hij verlangde. Dat dubbele zag hij als een koppeling van geestkracht en daadkracht. Lees hier het afscheid van Henk

Arjan Vermeer kreeg als secretaris van de Rank een kleer-hanger waaraan de opvolger van Henk zijn profetenkleed kan gaan hangen.
De glossy voor Henk en Elize was een kleurig en een waardig afscheidsgeschenk. Als verrassing voor Henk en Elize speelde hun dochter vanuit Kaapstad met haar viool een medley van melodieën tussen Afrika en Europa. Als een warm welkom en een hulp bij het loslaten van de Nederlandse werk en woonplek.

Een pelgrimsgebed en een zeemanslied waren passende slotliederen.
Het 1e deel van het pelgrimsgebed wil ik u doorgeven.

Vader God U ken my naam,
My binnegoed en buitestaan
My grootpraat en my klein verdriet
My vashou aan als wat verskiet.

U ken my vrese en my hoop
Die pad wat ek so kaalvoet loop
Die pad het U lankal berei
U maak die pad gelyk vir my.

Alle pelgrims keer weer huistoe
Elke swerwer kom weer tuis
Ek verdwaal steeds op U grootpad.
Soekend na U boardinghuis

De afscheidscommissie kan met voldoening terug zien op een ontroerend en zegenrijk afscheid. Henk en Elize keren als pelgrims en zwervers naar hun huis.

Dankbaar mogen we terug zien op wat Dirk/Lidy en Henk/Elize ons hebben gebracht. Mogen onze herinneringen aan hen, ons allen tot zegen zijn.
Ik wens hen a Dieu.

Mark Verrips