4 kerken, samen 1 gemeente

4 mei herdenking

4 mei herdenking
Dorpskerk, Langestraat 34, 's-Gravenzande

Naar goede gewoonte zal er ook dit jaar op 4 mei in ’s-Gravenzande een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden in de Dorpskerk in ’s-Gravenzande.

De bijeenkomst is voor een ieder te bezoeken en begint om 19.15 uur. Vervolgens zal de kranslegging bij het monument plaatsvinden.

Landelijk thema voor de 4 en 5 mei vieringen is “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”. Met dit thema wordt in het jaar dat de lustrumviering in september van start gaat, aandacht gevraagd voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. Heel direct in families die dierbaren hebben verloren, maar ook breder werkt de Tweede Wereldoorlog door, zoals in de manier waarop we naar de wereld kijken.

In de bijeenkomst zullen we bij dit jaarthema stilstaan in woord en muziek, door o.a. Burgemeester B.R. Arends, ds. Hedy Cappon en jong muzikaal talent op piano.   

Kranslegging

Om iets voor 20.00 uur vervolgen we de herdenking bij het monument achter de Dorpskerk. De band GLAZ levert daar een muzikale bijdrage. Na het spelen van de ‘Last Post’ wordt er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse Oorlogsslachtoffers en aansluitend zal het Wilhelmus worden gezongen.

Hierna worden er kransen gelegd bij het monument en is voor een ieder die dat wil de mogelijkheid om bloemen neer te leggen. Ook leerlingen van de plaatselijke basisscholen zijn hierbij betrokken.

Het lokale 4 mei comité en het Oranje Comité ’s-Gravenzande wil graag met alle inwoners van ’s-Gravenzande betekenis geven aan het herdenken van Vrijheid in Nederland.  

Iedereen is van harte welkom!