4 kerken, samen 1 gemeente

Korte impressie PaasChallenge 2021

In de Stille Week was het ook in ’s-Gravenzande mogelijk om met de Paas Challenge van Jong Protestant het Paasverhaal te beleven.


De route zelf was gecodeerd en bij een aantal locaties was zelfs een escaperoom-achtige opdracht nodig om verder te komen.


Aan het einde van de Challenge moesten de deelnemers raden welke Bijbelse persoon zij precies waren geweest. Bij iedere verhaallijn, bijvoorbeeld die van de spirituele leiders of de verzetsstrijders, waren er vier Bijbelse namen waaruit gekozen kon worden. Na het invoeren van de naam, verscheen gelijk of het goed of fout geantwoord was.


Als organisatie kijken we terug op een geslaagde activiteit. Naast de jeugdkerk met 24 tieners en de donderdagavondclub met 14 tieners hebben verschillende gezinnen, echtparen en andere geïnteresseerden meegedaan. Deelnemers kwamen uit verschillende wijkgemeenten en ook van daarbuiten.


Wat we terug hoorden was dat de afstanden goed te doen waren, de puzzels wat lastig en bij sommige groepen zat het weer wat tegen. In een tijd waarin veel niet kon/kan was dit QR-codespel een goede manier om samen met het Paasverhaal bezig te zijn. En het was fijn om elkaar weer echt te zien!