4 kerken, samen 1 gemeente

Terugblik Startzaterdag 2021

We hebben het verschillende keren tegen elkaar gezegd: Wat een mooi weer, wat een fantastische opkomst, wat een prettige locatie en wat een hulp kregen we! Kortom, we kijken terug op een geslaagde Startzaterdag. Een stralend begin van het nieuwe seizoen!


Kinderen uit de groepen 1 t/m 5 hadden hun programma van 13:00 tot 15:00 uur op de buitenplaats bij De Kiem. Er waren zes leuke spellen waar zij in groepjes lekker aan meededen en daarna was er een gezellig moment met chips en drinken. Het laatste half uur mochten de kinderen kiezen tussen knutselen of je uitleven op de stormbaan.

Klik hier voor een korte impressie en/of een uitgebreid fotoverslag.


Al vrij snel kwamen de kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Zij begonnen om 15:30 uur en hadden een “sandwichprogramma” met stormbaan, vier activiteiten en weer stormbaan.

Voor iedere activiteit hadden zij 20 minuten wat maakte dat het programma bijna gemoedelijk verliep. Er was een doe-vorm, twee scoutingachtige activiteiten en een spel. Hierbij hadden we heel veel hulp van club- en nevendienstleiding en daar zijn we als organisatie heel erg blij mee! Nogmaals bedankt daarvoor! Twee van de activiteiten waren met water en dat kwam mooi uit, want het was er een heerlijk zonnige dag voor! Het programma eindigde om 17:30 uur met chips bij de stormbaan.

Klik hier voor een korte impressie en/of een uitgebreid fotoverslag.


De tieners kwamen rond 18:00 uur binnen druppelen. Na een kort welkomstwoord gingen zij naar de grote zaal om een eigen mocktail, een alcoholvrije cocktail, te maken om op het nieuwe seizoen te toosten. Er lagen verschillende recepten en benodigdheden klaar en er werd enthousiast gemixt!

Buiten bij de overkapping stond de barbecue al klaar en daar brachten we een toost uit op het nieuwe seizoen waarin er weer jeugdkerk is en catechese, club, The Way Up en nog veel meer. Ook dankten we God voor elkaar en voor alles wat het jeugdwerk mogelijk maakt en vroegen we Hem een zegen voor het seizoen dat voor ons ligt.

Daarna konden we lekker barbecueën en eten en was er ook nog wat vrij tijd. Voor het laatste half uurtje in De Kiem vormden we drie groepjes die aan de hand van theezakjes-vragen en vragen uit ‘De Kaarten op Tafel’ met elkaar in gesprek gingen. Ieder groepje had een eigen gespreksleider. De groepjes moesten zelfs geroepen worden voor het laatste programmaonderdeel: bowlen in The City!

Klik hier voor een sfeerverslag.


We kijken terug op een fantastische dag waarop we iets meer dan 100 kinderen en tieners mochten verwelkomen! Ontzettend fijn dat jullie er waren en zo enthousiast meededen!

We werden gastvrij onthaald in De Kiem en met raad en daad bijgestaan. Ook daarvoor dank! En – zoals al een beetje genoemd – bedankt voor de vele hulp van club- en nevendienstleiding, partners en kinderen en belangstellende bezoekers uit het jeugdwerk!

Lianne, Jurrian, Patrick, Annemarie, Mirjam, Wesley, Ester, Jacqueline