4 kerken, samen 1 gemeente

Ontdekplein 's-Gravenzande

Ontdekplein 's-Gravenzande

Verhalen in de Bijbel geven inkijkjes in de levens van vaak gewone mensen. We zien ze thuis en in een gemeenschap. We zien hun zorgen en blijdschap, hun hoop en overtuigingen en hun omgang met God. Daarom schoven we op zondag 10 oktober de kerkstoelen aan de kant en richtten we een plein in waar we zo'n verhaal konden ontdekken. Nu eens niet zitten en luisteren, maar met je handen aan de gang.

 

Spelen in uw hof
Door Mark Verrips

Kinderen spelen met zand in ons kerkgebouw. Het kan klinken als heiligschennis. Ik vond het een mooi gezicht. Het kerkgebouw als kinderspeelplaats. De stoelen waren aan de kant gezet. Enkele tafels werden gevuld met diverse materialen. Je kon een vriendschapsbandje knopen, met lego bouwen, een schilderijtje schilderen. Op dit ontdekplein was veel te ontdekken. Voor grootouders, ouders en kinderen.

Vriendschap was het thema. We stonden stil bij het verhaal van David en Jonathan. Jonathan zou de pijlen ver weg schieten, wanneer zijn vader Saul David wilde doden. Dus schoten we op het kerkplein de pijlen zo ver mogelijk weg. In de viering beluisterden we het hele verhaal van hun vriendschap. Jonathan riskeerde zijn leven toen hij opkwam voor David. Daarin toonde hij zich een echte vriend. Beide toonden een sterk Godsvertrouwen. Kaarsen aansteken en uitblazen deden de kinderen graag.

Na afloop dronken we nog wat en wensten we dat zo'n speelse viering snel weer zou kunnen. Met dank aan onze jeugdwerkster, die voor deze viering veel werk verzet heeft, aan onze kosters Gerard en Theo, aan ons technische team: Koos, Johan en Maarten en aan collega Martine, die voorging in de viering.