Jeugdwerk

Ontdekplein 's-Gravenzande

Verhalen in de Bijbel geven inkijkjes in de levens van vaak gewone mensen. We zien ze thuis en in een gemeenschap. We zien hun zorgen en blijdschap, hun hoop en overtuigingen en hun omgang met God. Daarom schuiven we op zondag 10 oktober de kerkstoelen aan de kant en richten we een plein in waar we zo'n verhaal kunnen ontdekken. Nu eens niet zitten en luisteren, maar met je handen aan de gang.

Intergeneratief
Dit ontdekplein is er voor iedereen, ongeacht leeftijd. Het is leuk met (klein)kinderen, maar ook met een buurvrouw of kerkmaatje of alleen. Ook mensen die al heel lang niet meer een kerkgebouw van binnen hebben gezien, blijken aangesproken te worden door deze ontdekkende manier van omgaan met bijbelverhalen. Het ontdekplein is een vorm van Kliederkerk. Kliederkerk is een concept van de Protestantse Kerk in Nederland; een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt.

We werken met natuurlijke materialen, zoals zand, takken of stenen, maar ook met hobbymaterialen, bouwmaterialen en spelvormen. In een afsluitende viering is er ruimte om met elkaar te bespreken of en waar het gekozen bijbelverhaal ons heeft aangesproken. Het ontdekplein is geschikt voor alle leeftijden en gezelschappen. Ook alleen ben(t) u/je van harte welkom.

Waar
Op zondagmiddag 10 oktober staat vanaf 15:00 uur de koffie, thee en limonade klaar in de Noorderkerk aan de Langestraat 130. We sluiten om 17:30 uur af. De organisatie is in handen van een enthousiaste werkgroep uit de Uniekerk en NoorderBrug.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden: dit kan vanaf eind september via meevieren.nl ('s-Gravenzande)
Voor meer informatie: jeugdwerker@pgsgravenzande.nl / 06-14239870