Diaconie Actueel

Diaconie

Nieuwsbrief Ds. Vogelaar 

Nieuwsbrief Ds. Vogelaar 

Uitzending Ds. Vogelaar

Op 21 januari jl. zijn Ds. Laurens Jan Vogelaar en zijn vrouw Lourina en hun kinderen Jefta en Febe uitgezonden naar Indonesië, ter ondersteuning van de kwetsbare kerk in Luwu (een gebied ten oosten van Toraja, op het eiland Sulawesi). Inmiddels is in Indonesië hun derde kind, Amos, geboren. De Diaconie en de Zendingscommissie van de PG ’s-Gravenzande steunen het werk van Ds. Vogelaar gedurende vier jaar financieel. Het is mooi om via deze uitzending verhalen te horen over gelovigen uit een ander deel van de wereldkerk en mogelijk ook van hen te leren. De nieuwsberichten van de familie Vogelaar kunt u lezen in het blog via de website van het GZB.

Het actuele blog kunt u lezen via deze link:

https://www.gzb.nl/zendingswerkers/laurens-jan-en-lourina-vogelaar/blog/wonen-in-een-glazen-huis?user_id=110055

Klik hier voor de powerpoint presentatie uit de dienst van 21 april 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2018

Blog 28 november 2018:

Allereerst: heel erg bedankt voor het meeleven rond de geboorte van onze zoon Amos! Wat zijn we overweldigd door de kaarten, digitale berichtjes, pakketjes, enz. Het doet ons echt goed. Ook hebben we ons in deze periode (van zwangerschap, geboorte, verhuizing) gedragen gevoeld door het gebed van velen! Bijna vijf weken na de geboorte van Amos, zijn we op 17 september jl. vertrokken uit Yogyakarta. Jefta en Febe hebben een leuk afscheid gehad op hun school. De leraren en staf van Wisma Bahasa (taalschool) hadden we bij ons thuis uitgenodigd voor een afscheid, met uiteraard eten zoals dat hier gebruikelijk is… Het was goed om op die manier afscheid van elkaar te nemen. We hebben in Yogyakarta uiteindelijk toch zo’n 7,5 maand gewoond. En het was een bijzondere periode: onze eerste kennismaking met Indonesië, een zwangerschap, bevalling…  Via Jakarta, waar we een paar dagen waren i.v.m. het laten legaliseren van de geboorteakte van Amos en het aanvragen van een paspoort voor hem, kwamen we op 21 september in Palopo aan. Weer een nieuw hoofdstuk in ons leven. Palopo is toch even weer wat anders dan Yogyakarta. Het is hier heel warm, we zijn zo ongeveer de enige buitenlanders, Engels spreken lukt hier echt niet  (maar dat is natuurlijk een goede oefening voor ons Indonesisch), enz. Maar ook genoeg uitdaging dus! En we hebben ook hier weer heel veel om dankbaar voor te zijn.
Inmiddels zijn we zo’n 2 maanden in Palopo, waar we de komende jaren hopen te blijven. We hebben hier een mooi huis (zie foto), zeker voor Indonesische begrippen en zijn goed ontvangen. De dag dat we hier aankwamen werden we ’s avonds al getrakteerd op een etentje met het synodebestuur (moderamen) in een eettentje aan de zee, met uiteraard vis! Laurens Jan probeert deze eerste periode een goed beeld te krijgen van de GPIL en te kijken wat er speelt en op welk vlak er  (het meest) behoefte is aan toerusting. Hij praat met diverse mensen, leest veel over/van de GPIL en preekt regelmatig in verschillende gemeenten, ook in de wat meer afgelegen gebieden. Een paar weken geleden kregen we  bezoek van Tim Verduijn, onze regiocoördinator van de GZB. We hebben goede dagen gehad met elkaar. Jefta en Febe hebben het beiden naar hun zin op school. Ze gaan niet naar dezelfde; Febe gaat naar een kleuterschool die zich achter ons huis bevindt. Ze heeft school van 7.30 uur tot 10.00 uur, 6 dagen per week (ook op zaterdag). Jefta gaat naar een basisschool (hier: sd). Hij is op zaterdag vrij (wat hier best uitzonderlijk is) en gaat van maandag tot en met donderdag van 7.00 uur tot 13.15 uur naar school. Op vrijdag is hij iets eerder klaar. Voor hem was het wel een grote overgang: het is een grote school (er zit ook een middelbare school op hetzelfde terrein), hij moet elke dag een uniform aan, hij krijgt nu (weer) gewoon rekenen, taal, godsdienst, muziek, sport, enz. En dat alles in het Indonesisch! Gelukkig hebben zowel Jefta als Febe het tot nu toe beiden naar hun zin op school. We zijn daar erg dankbaar voor. Met Amos gaat het ook erg goed: hij is heel lief, drinkt en slaapt goed en lacht al veel! We genieten allemaal echt van hem.
Tot zover even iets over de afgelopen maanden. In de komende jaren zult u  hopelijk nog veel meer horen over ons leven en werk in Palopo!

U kunt ds. Vogelaar ook volgen via Facebook. Onderstaand enkele filmpjes van zijn facebookpagina:

Voor het eerst preken in het Indonesisch:

https://www.facebook.com/laurensjan.vogelaar/videos/2219174704824587/

Na de dienst handen schudden:

https://www.facebook.com/laurensjan.vogelaar/videos/2219196711489053/

Door op het betreffende bericht te klikken kunt u de nieuwsbrief downloaden en inzien.

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief Ds. Vogelaar

Nieuwsbericht 2 maart 2018