NoorderBrug

Samen Loven, Leren, Liefhebben

Kerkdienst Noorderkerk

Kerkdienst Noorderkerk

Elke zondagmorgen is er om 10.00 een kerkdienst in de Noorderkerk. 


Met het ingaan van de wintertijd is de aanvangstijd van de ochtenddiensten in de Noorderkerk verzet van 09.30 uur naar 10.00 uur.
Kerkdienst zondag 5 februari

Jeugddienst voor de clubs in de Noorderkerk

Op 5 februari is er een speciale viering voor de kinderen van de clubs van 8 tot 12 jaar. Mis die niet! En kom op tijd.

Het koor geeft een voorafje en daarna starten we om 10.00 uur. Het thema van de viering is ‘JIJ MAAKT HET VERSCHIL!’. We staan stil bij een korte Bijbellezing uit de zogenoemde Bergrede van Jezus, te vinden in Matteüs 5:13-16. Jezus heeft het over zout en licht. Je hebt er maar een beetje van nodig, dan heeft het al invloed. Eén snufje zout maakt flauwe soep smaakvol. Eén klein kaarsje maakt dat je in een donkere kamer weer wat kan zien. Veel is niet nodig. Maar met hoe meer je bent, hoe meer invloed je hebt. Ieder mag op zijn of haar eigen manier een beetje licht uitstralen in deze donkere wereld.

Doe je mee? Kom dan allemaal naar de kerk en neem je ouders en opa’s en oma’s, vrienden en buren mee! Naast de kinderen en de leiding van de clubs, verlenen Gospelkoor Reach Out uit Honselersdijk en organist Huib den Boer hun medewerking.

Wees welkom in de Noorderkerk!

ds. Hans Meijer.

Kindernevendienst

Zondag 5 feb 2023 – Matteüs 5:13-16

Wat een verschil!


Jezus vertelt zijn leerlingen dat ze het zout van de aarde en het licht voor de wereld zijn. De kinderen van de basisschool zijn van harte welkom bij de kindernevendienst


Taizévesper in de Noorderkerk

Op zondagavond 5 februari is er weer een Taizévesper in de Noorderkerk. Aanvang 19.00 uur. Deze bijzondere vorm van meditatieve viering blijkt in een behoefte te voorzien. Nog nooit geprobeerd? Wees welkom en laat je raken door de stiltes, de herhaalde korte liedregels op mooie melodieën, de gebeden, de gesproken woorden en de muziek.

De liederen worden ondersteund door een gelegenheidskoor en enkele musici o.l.v. Mieneke Meijer.

Het thema van de viering is ‘WIJSHEID, NIET VAN DEZE WERELD’, naar aanleiding van de apostellezing voor deze vijfde zondag van Epifanie, 1 Korintiërs 2:1-10, en de Psalm van deze zondag, Psalm 56.

Welkom in deze vesper in bijzondere Taizésfeer.

ds. Hans Meijer.Eerste kerstdag rondden we het adventsproject af. In de adventstijd lazen en vertelden we over de ‘voormoeders’ van Jezus.


Ds. Hans Meijer – 06-22118120
Wim Heus – 06-53129739