NoorderBrug

Samen Loven, Leren, Liefhebben

Kerkdienst Noorderkerk

Kerkdienst Noorderkerk

Elke zondagmorgen is er een kerkdienst in de Noorderkerk.

Om het geluid van de kerkdiensten thuis te kunnen beluisteren klikt u op de onderstaande link

Kerkdienst Noorderkerk

Op deze website kunt u ook de kerkdiensten achteraf vanuit het archief beluisteren en/of downloaden.

 

 

Heilig Avondmaal in de NoorderBrug!

Zondag 26 januari vieren we in de NoorderBrug het Avondmaal met elkaar. We geven zo uitdrukking aan onze kerkelijke gemeenschap. Het is de eerste keer in het nieuwe decennium dat we hiervoor de gelegenheid krijgen. Ook hebben we pas de Week van Gebed achter de rug. Dus nu even snel de balans opmaken van hoe ons geestelijk karakter eruitziet, aan het begin van het nieuwe jaar 2020.

            We spiegelen ons vandaag aan de beschrijving die Paulus geeft van de ‘seculiere’ gemeenschap op het eiland Malta, waar hij volgens het laatste hoofdstuk van het boek Handelingen via een schipbreuk terechtkomt. Hand. 28:2 vat de kern samen. “De plaatselijke bevolking gedroeg zich buitengewoon vriendelijk…”

            Kunnen we een verhaal opmaken uit deze beschrijving van de ontferming die een plaatselijke gemeenschap demonstreert aan een stelletje schipbreukelingen? Waarom staat dit opgeschreven in het laatste hoofdstuk van het Bijbelboek Handelingen, waarin Paulus het ontstaan van de kerk beschreef?

            Stelt het misschien een uitdaging aan onze kerkelijke gemeenschap? Wat maakt de kerk ‘buitengewoon’? Hoe gebruikt Paulus deze buitengewone vriendelijke gemeenschap om de kracht van het Evangelie te demonstreren.

            U bent van harte welkom om zondag de ‘buitengewone vriendelijkheid’ van God mee te maken.

ds. Henk Zeeman 

 

foto's van 12 januari: jeugddienst met als thema "Kom aan boord"