NoorderBrug

Samen Loven Leren Liefhebben

Kindernevendienst

Tijdens de preek gaan de kinderen van 4 t/12 jaar naar hun eigen nevendienst. Er zijn 3 leeftijdsgroepen: kinderen van de groepen 1, 2, en 3 vormen de jongste groep, de kinderen van de groepen 4, 5, en 6 vormen de middengroep en de kinderen van de groepen 7 en 8 vormen de oudste groep.

De verhaallijnen worden aangereikt door de methode: Kind op Zondag. Deze methode loopt synchroon met het preekrooster van de predikanten.

Het thema van de adventstijd is: Geloof met me mee!

Met de kinderen lezen we tijdens advent verhalen over Bijbelse geloofsgetuigen. Johannes op Patmos, Johannes de Doper, de profeet Sefanja en Elisabeth vertellen ons waar zij in geloven. Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal, over hoop en vertrouwen, over wat je kunt zien en wat (nog) onzichtbaar is. Johannes krijgt op Patmos een kijkje in de hemel, Johannes de Doper vertelt over een nieuw begin, de profeet Sefanja droomt van bevrijding en Elisabeth juicht om het kind dat geboren zal worden. Maria ontdekt dat de wereld licht wordt als de Zoon van God geboren is. 

Tijdens de adventsperiode staat er een kaal kerstboompje in de kerk….en krijgen we bezoek van verschillende personen uit de bijbel. Zij komen iets over zichzelf vertellen en hebben ook iets voor ons meegenomen. Wie dat zijn, wat ze komen vertellen, wat ze meenemen en of het kerstboompje kaal blijft? We gaan het allemaal meemaken tijdens het adventsproject! Komen jullie ook?

Groeten van de kindernevendienst commissie

 

.