NoorderBrug

Samen Loven, Leren, Liefhebben

Expositie Noorderkerk

Expositie Noorderkerk

Gelet op de coronamaatregelen worden op dit moment geen nieuwe (hobby)kunstenaars uitgenodigd te exposeren. De zalen achter de Noorderkerk zijn alleen bij gereserveerde activiteiten te bezoeken, zoals bij vergaderingen en kringwerk. Zodra de achteringang en bijbehorende ruimtes voor kerkbezoekers weer vrij toegankelijk zijn, hervatten wij de gebruikelijke exposities. Tot die tijd hebben wij beschikbaar het kunstzinnig werk van de heer L. van Straalen senior. Zijn werk hangt nu in de vier zalen. Eventueel kan na reservering een bezoek worden geregeld.

Waling van Straalen geeft graag een rondleiding langs het werk van wijlen zijn vader. Voor reservering telefoon 06-20851468.

Toelichting op getoonde werkstukken in de vier bijzalen van de kerk:

De schilderwerken zijn vervaardigd door de heer L. van Straalen sr. (1925 – 2016).  Hij is chef tekenkamer op een scheepswerf geweest, en heeft daarna gewerkt bij Waling van Geest & Zn., Monsterseweg, ’s-Gravenzande. Van jongs af heeft hij getekend. De aandacht voor het creatief schilderen kwam later. Als gepensioneerde volgde hij vijftien jaar lang cursussen. Meerdere keren heeft hij in de bibliotheek en in De Kreek geëxposeerd.
     
      In liefdevolle herinnering aan mijn inspirator en vader, Waling van Straalen, juli 2020.

 

 

 

Anneke Verrips, Nelly van der Knaap, Lies van den Berg en Ada van Dijk, Annie van de Bunt, Paul Verboom, Waling van Straalen en Trudy Huis.